ESOK-hanke 2006-2011

Otto Myöhänen

Lukeminen on jokaisen oikeus
Celia-kirjasto tarjoaa lukemisesteisille korkeakouluopiskelijoille saavutettavia kirjoja. Jos kirjastosta ei löydy haluttua kirjaa, sellainen tuotetaan.
Kaikki opiskelijat tarvitsevat tukea - ja halauksia
Nyyti edistää ja tukee opiskelijoiden henkistä hyvinvointia ja elämänhallintakykyä. Mukaan pääsee tutustumalla monipuoliseen verkkoyhteisöön tai osallistumalla tapaamisiin.
Jokamiehen tekstitystä
Esteettömyyden toteuttaminen ei ole enää vain siihen erikoistuneiden toimijoiden harteilla. Monet tekevät harrastelijapohjalta esteettömyystyötä jopa tietämättään työnsä merkitystä.
ImageHaliCard
HaliCard
ImageNyytilogo
Logo
ImageCelia
Logo
TYY
Tiedote
ImageTYY
Logo
Esteettömyys ajaa lintsaamaan?
Opetusmateriaalin toimittaminen etukäteen helpottaa kaikkien oppimista ja edistää monien erityisryhmien opetukseen osallistumista merkittävästi. Mitä jos enemmistö ajautuu tämän seurauksena huonoille teille?
Images
images
ImageSub
kuva
Väldigt bra, kajahtaa Noviasta
Ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Novian esteettömyysprojekti on ollut käynnissä jo kohta kaksi vuotta. Tuloksena on monia hyviä ratkaisuja, joiden toivotaan säilyvän myös projektin jälkeen.
Liian kaunis mieli
Elokuvissa käsitellään yllättävänkin paljon esteettömyyttä. Korkeakouluun sijoittuvan kertomuksen lopputuloksena on elokuville tyypillinen kuva vammaisesta. Sillä ei ole tekemistä arkitodellisuuden kanssa.
Kaikki menevät internettiin (osa 1)
Internetin esteettömyys on yhä ajankohtaisempaa uusien lukulaitteiden ja sovellusten myötä. Netin käyttäminen tulisi olla vaivatonta, mutta jotta nettiin voisi tuottaa esteetöntä sisältöä, pitääkö hallita sekavalta tuntuvaa HTML-koodia? Artikkelin ensimmäinen osa.
Kaikki menevät internettiin (osa 2)
Internetin esteettömyys on yhä ajankohtaisempaa uusien lukulaitteiden ja sovellusten myötä. Netin käyttäminen tulisi olla vaivatonta, mutta jotta nettiin voisi tuottaa esteetöntä sisältöä, pitääkö hallita sekavalta tuntuvaa html-koodia? Artikkelin jälkimmäinen osa.
Opiskelijapolitiikka esteettömyyden työkaluna
Tiina Hokkanen-Oja. Seminaarialustus 2.2.2011
Opintojen alkuvaiheen esteet ja esteettömyys
Jennifer Stanger. Opiskelijapuheenvuoro. ESOK-seminaari 2.2.2011
Yhdessä eteenpäin seminaari
2.2.2011
Loppukeskustelu
Yhdessä eteenpäin -esteettömyysseminaari keräsi korkeakoulujen ja järjestöjen edustajia ympäri Suomea kuulemaan näkökulmia esteettömyydestä ja keskustelemaan tulevan esteettömyysverkoston muodostamisesta.
Te vastasitte, me kuuntelimme (osa 1)
Yhdessä eteenpäin -seminaarissa päätettiin suljetussa äänestyksessä ESOKin bannerista ja annettiin palautetta www-sivuista.
Te vastasitte, me kuuntelimme (osa 2)
Yhdessä eteenpäin –seminaarin jälkeen vierailijoita pyydettiin antamaan seminaarista palautetta sähköisen lomakkeen kautta. Palautteessa annettiin ruusuja, vähän risujakin ja lukuisia hyviä ideoita ja toiveita.
Koodinimi CDS
Välittäminen, uskaltaminen ja jakaminen ovat ydinsanoja syrjäytymisen ehkäisemiseen ammattikorkeakouluissa.
Lukivaikeuksien kautta voittoon
Erityisjärjestelyt helpottavat luki- ja oppimisvaikeuksia Vaasan ammattikorkeakoulussa.